top of page

Första besöket

greetings_3

Vi förstår att det kan kännas ovant att besöka en kyrka för första gången, så vi har sammanställt en kort beskrivning med vad du kan förvänta dig vid ett första besök i Pingstkyrkan Kungälv.

Entréhall

När du kommer in i kyrkan kommer någon av våra värdar hälsa dig välkommen. Om du vill kan du tala om att du inte besökt oss tidigare, så får du all den hjälp du behöver!

Direkt innanför dörrarna finns hängare om du vill hänga av dig ytterkläderna. Det finns en toalett på entréplan och två toaletter en trappa ner, du finner både toaletten och trappan till vänster när du kommer in.

Gudstjänst

De flesta Gudstjänster varar ungefär 1,5 timme. Om du skulle behöva gå innan gudstjänsten är slut så är det inget problem. Du kommer och går när du själv vill! Det finns inga givna platser i Pingstkyrkan, du sitter där du vill.
En gudstjänst består för det mesta av sång och musik, bön och predikan med bibelläsning. De gemensamma sångerna projiceras på väggen bakom estraden, så det är lätt att följa med i texten.

I varje gudstjänst har vi en insamling för församlingens verksamhet som helt drivs av frivilliga gåvor, det gör vi genom att skicka runt en insamlingsbox i bänkraderna. Men många ger via autogiro eller swish så du behöver inte känna dig obekväm om du väljer att inte ge något, låt bara insamlingsboxen passera dig i så fall.

Barn

Det är viktigt för oss att barn trivs och får utrymme när de kommer till kyrkan, så ca 15min in i gudstjänsten börjar barnkyrkan och 57:an för alla barn som vill vara med en trappa ner parallellt med att gudstjänsten pågår. Vi säger alltid till från scenen när det är dags.

Efter gudstjänst

Efter gudstjänsten serveras fika i anslutning till gudstjänstlokalen, och för alla barn finns det alltid korv med bröd. Ta gärna tillfället att hälsa på några av de andra besökarna eller växla ett par ord med pastorn.

Frågor

Har du ytterligare frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta en av pastorerna.

bottom of page